Teknisk info


Information om pvc fönster

Letar du efter underhållsfria fönster och dörrar så är pvc det bästa alternativet. Pvc är bättre än trä i vårt hårda klimat. Det står emot påverkan av saltvatten, regn, snö, vind och kräver inget underhåll. Inget skrapande av gammal färg och ommålning. Pvc fönster har längre hållbarhetstid än något annat fönstermaterial på marknaden. De är mycket uv-beständiga, och varken bleks, gulnar eller spricker för solens strålar. Alla våra  fönster och dörrar är helt återviningsbara och fria från bly.

Ekonomi

Pvc har mycket stora ekonomiska fördelar pga att ni får ett fönster som inte behöver målas om. Detta tillsammans med en lägre uppvärmningskostnad pga det mycket låga u-värdet och att priset är betydligt lägre än andra fönster på marknaden gör valet enkelt.

Fakta om 2-glas och 3-glas

Våra standardfönster är 2-glas där respektive glas är 4 mm. Mellanrummet dem emellan är 24 mm och fyllt med argongas. Karmen är en 6 mm kammarprofil med stålförstärkt ram och dubbla tätningslister. Karmens djup är 75 mm. U-värdet på fönsterglaset är 1.0 och hela fönstret har ett värde på 1,2. Våra 3-glas fönster har tre st 4 mm glas med 10 mm mellanrum och dubbla argonfyllningar. Karmens djup är 75 mm och u-värdet på glaset är 0,7 och värdet på hela fönstret är 0,9.

 

  • Twitter Clean
  • w-facebook
  • w-googleplus